Byly prokázány vynikající účinky našich krmiv na kvalitu srsti!

08.10.2010 23:28

Bernský salašnický pes, Martina Štěpánová, www.bsp-elcid.estranky.cz

   

Mému bernskému salašnickému psovi El Cidovi z Ochoze ("Sid") se blížil rok a stáli jsme před otázkou, jaké krmivo zvolíme. Důvod ke změně krmení bylo začínající hnědnutí srsti. Jelikož jsme se chystali na světovou výstavu, museli jsme to řešit, pokud jsme chtěli uspět. Na základě zkušeností s jinými superprémiovými a prémiovými krmivy bylo naše rozhodování dlouhé. Stále jsme nemohli najít to pravé pro našeho mladého aktivního berňáka, se kterým cvičíme i jezdíme po výstavách.

Nakonec jsme zvolili FirstMate kvůli jeho složení a způsobu konzervace. Krmíme jím už půl roku. A výsledek? Krásná srst a výborný zdravotní stav. Na výstavách jsme také úspěšní: na světové výstavě v Poznani V3 ve velké konkurenci a titul Junioršampion ČR ve 12 měsících. Při výcviku mu nechybí energie a nožky má taky zdravé RTG: DKK 1/0, DLK 0/0, OCD 0/0, tak co bychom si mohli více přát? Samozřejmě tyto výsledky nejsou jen kvůli výživě, ale strava je základ.

Krmivem FirstMate začala krmit i má sestra svého tříletého výmarského ohaře, který měl kožní problémy a nyní už nemá. Krmení ochutnal i náš šestiletý zlatý retrívr a taky mu svědčí. Toto krmení můžeme vřele doporučit.


Bernský salašnický pes a kříženec, Kateřina Cviklová, www.edy-okty.wz.cz

   

Krmivem Belcando Dinner krmíme přibližně rok a jsme naprosto spokojení. Téměř tři roky jsme hledali krmivo pro naše hafany, které by jim vyhovovalo. Prošli jsme několika předraženými značkami, až jsme našli krmivo, které mi osobně vyhovuje cenově a hafanům nejen chutná, ale hlavně "sedí". Výrazně se zlepšily problémy se srstí, psi jsou ve skvělé kondici a ani netrpí průjmy, což byl dříve častý problém. Náš malý kříženec nechtěl granule téměř vůbec a teď jsou jeho oblíbenými:) a náš velký berňák je i přes displazii kyčelních kloubů a přes pobyt většinu roku venku ve skvělé kondici a všechno zvládá. Co více si přát, než vidět své hafany spokojené...


Bernský salašnický pes, Michaela Nahodilová

Náš berňáček Gassy měl jako malé štěně problémy s kůží, často se drbal, objevovaly se lupy a srst byla matná. Hledala jsem proto granulky, které by byly nejen kvalitní, ale i pomohly proti těmto problémům. Na doporučení pejskařů v našem okolí jsme zkusili granule FirstMate Pacific Ocean Fish Large Breed a změna nastala po pár snězených porcích. Svědění ustalo, lupy nadobro vymizely a kožíšek se začal krásně lesknout. Teď jsme na FM již přes půl roku, Gassy nám krásně prospívá po všech stránkách, energie má na rozdávání, bobky ukázkové, problémy žádné a hlavně granulky chutnají, což je pro nás oba také moc důležitým ukazatelem. Za nás můžeme FM všem vřele doporučit a popřát ať šmakuje a vyhovuje. :-)

Boxer, Olga Vávrová, Chovatelská stanice Ze slunečného vrchu: www.brema.org

   

Nedávno jsem stála před problémem, jakým krmivem nahradit granulované krmivo, které jsem léta používala, ale bohužel přestalo vyhovovat. Začala jsem pečlivě studovat jednotlivá krmiva na trhu a věnovala jsem tomu opravdu hodně času. Nakonec jsem vybrala tři druhy tzv. superprémiových krmiv, o kterých jsem si myslela, že by mohla být pro mé psy vhodná. Mimo jiné jsem vyzkoušela krmivo FirstMate a u něho jsem už zůstala.

Nyní tedy krmím své tři boxery a jednoho dobrmana krmivem FirstMate Lamasko. Přestože toto krmení dostávají mí psi poměrně krátkou dobu, jsem s ním velice spokojená. Psům moc chutná a již po třech týdnech se kvalita krmiva viditelně projevila na srsti všech psů, která je po tomto krmivu ještě sytější, kvalitnější a krásně se leskne. U staršího psa také došlo ke zlepšení pohybu zadních končetin, se kterými míval problémy, což jsme vždy řešili přidáváním kloubních preparátů.

Nyní nám stačí krmivo FirstMate. Jsem přesvědčená, že jsem ve FirstMate našla krmivo "na celý život". Kvalita tohoto krmiva je vynikající a sortiment tak široký, že si mohu vždy vybrat to pravé s ohledem na věk a momentální potřeby mých psů.


Bullmastiff, Mgr.  Pavla Vyhlídalová

   

Na současném přesyceném trhu je velice těžké nalézt optimální granulované krmivo pro naše psí společníky. Také jsem se tímto "pralesem" produktů před dvěma lety prodírala. Naše štěně jsme si přivezli extrémně přecitlivělé na některé složky potravy a především "nežravé". Ponořila jsem se tedy do studia odborné literatury na téma výživa psa. Získala jsem informace, které mi pomohly stanovit kritéria pro výběr vhodných granulí. Ujasnila jsem si tedy, co od kvalitního krmiva očekávám a začala separovat "nabídky" podle dalších, pro mne podstatných ukazatelů (velikost granulí, velikost balení, hutnost granulí, chutnost granulí a v neposlední řadě cena ). Suma-sumárum, zredukováno na tři značky, ze kterých si náš Albert vybral právě FirstMate.

Dnes je našemu "drobečkovi" téměř 30 měsíců a váží 64 kg. Ve dvou letech jsme z granulí pro štěňata obřích plemen přešli na FirsMate Lamasko. Podstoupil také RTG kyčelních kloubů s oficiálním vyhodnocením, které je u plemene bullmastiff podmínkou k uchovnění. Výsledek je velice dobrý - DKK 0/2 (druhý stupeň DKK na levé kyčli byl způsoben úrazem). Je tedy nesporné, že obsah kloubní výživy v granulích FirstMate pro štěňata obřích plemen spolu s ideálním obsahem proteinů a tuků jsou dostačující pro zdravý a neuspěchaný růst, který je základem prevence fyziologických problémů obřích plemen v dospělosti. Podotýkám, že vzhledem ke gastritickým problémům našeho psa ve štěněčím věku jsme nemohli přidávat kloubní výživu jako doplněk stravy, takže zdravý základ, který mají Albertovy klouby, je díky FirstMate. Kladně také hodnotím velikost granulí pro obří plemena. Albert je donucen řádně kousat, čímž si udržuje krásně bílé zuby. Vyhovuje mi také skutečnost, že mohu dle vlastního uvážení reagovat na momentální potřeby svého psa a ze sortimentu FirstMate krmiva individuálně kombinovat.

Objektivním hodnocením jsou bezesporu posudky z výstav – rakouský rozhodčí našemu psovi chválil krásné zuby, rozhodčí z Anglie (specialistka na BM) žasla nad jeho pigmentem, srstí a muskulaturou. Albert je ve výborné kondici, za což bezesporu vděčíme "prvnímu příteli", tedy FirstMate.