Krmivo FirstMate řeší kožní onemocnění a problémy u psů

08.10.2010 23:26

Každé krmivo má svou historii. Na českém trhu si už značka FirstMate vybudovala svoji pozici, která je spojována se značkou kvality. Její výjimečnost spočívá v ojedinělém složení, které je výsledkem dlouhodobého bádání a hlavně snahy Michaela Floriana a Dr. Brada Hickse, kteří výrobu této speciální stravy odstartovali.

Mike, zakladatel firmy Taplow Feeds, zpozoroval, že psům na rybářských chovných zařízeních v Kanadě velmi chutná krmivo, které do místních velkochovů dodávají.

Základem tohoto krmení je ryba. Koneckonců poučku, že nejlepším krmením ryby je ryba zná takřka každý amatérský akvarista. Psi hlídající sádky měli neobyčejně lesklou srst, zdravou kůži, která nikdy netrpěla typickými problémy jako je suchá pokožka, lupy či svědění. Psi krmení krmivem pro ryby nikdy neměli nadváhu nebo nadměrnou produkci mazu ze žláz. Nepostihovaly je ani žádné poruchy trávení.

Úplně nová cesta přípravy potravy

To byly pro Mika a Brada vážné důvody pro začátek. Rozhodli se jít úplně novou cestou přípravy potravy pro domácí mazlíčky, která by přinesla nutriční výhody kvalitních přísad z ryb. Vsadili na filosofii, že kvalitní krmivo by se mělo vyrábět s maximální šetrností, z čerstvých surovin a za teplot, které by garantovaly zachování maximálních nutričních hodnot.

Nejlepší přísady z celého světa

Starostlivě vybírali, kde ve světě nakoupí nejkvalitnější suroviny, které by poskytovaly komplexní celek stavebních látek: bílkoviny, uhlohydráty, základní mastné kyseliny, vitamíny, minerály atd. Vše pro garanci optimálního zdraví.

Nebyli spokojeni s rybím odpadem a vedlejšími produkty používanými v řadě tradičních krmiv. Místo toho vyhledali nejlepší a nejčerstvější suroviny ve formě čistých sleďů žijících v oceánu a oleje z nich.

Zavedli šetrný způsob výroby, který umožňuje zahrnout do zpracování citlivé složky výživy a trávicí enzymy. Výsledkem se stala výživa minimálně upravovaná se všemi přírodními výživnými látkami, nezměněným postupem výroby při nízkých teplotách a tlacích s chutí ryb.

Jelikož v průběhu výroby dojde několikrát k vysátí a zpětnému vpuštění vzduchu, jsou granule v celém svém objemu stejnoměrně protukovány. Tím je zároveň zabráněno procesu oxidace na povrchu granulí. Minimální trvanlivost výrobku se tak prodlužuje na velice příznivých 18 měsíců. Vzhledem k této skutečnosti není nutno pro prodloužení trvanlivosti krmivo vakuově balit.

Rovněž vitamíny a minerální látky jsou díky výrobě ve vakuu stejnoměrně rozptýleny v celém objemu výrobku.

Při tradičním způsobu výroby se tuky, vitamíny a minerální látky nastřikují na povrch granule, čímž dochází k rychlejší oxidaci.

Co na to vědci?

Je v pozadí Mikova pozorování něco vědeckého? Pojďme analyzovat krmivo FirstMate Potato & Fisch. Tato výživa byla navrhnutá zejména pro psy, kteří mají problémy s citlivou kůží nebo trávením. Přínos ryb a Omega 3 mastných kyselin již dlouho zdůrazňují lékaři. Ryby představují perfektní potravu, hlavně v kombinaci s výborně stravitelným zdrojem uhlohydrátů, jakým jsou brambory. Ty nemají o nic horší stravitelnost než ostatní kvalitní obiloviny. Jedním z hlavních přínosů ryb je to, že jsou nejlepším zdrojem Omega 3 mastných kyselin. Odborníci říkají, že důležitý je poměr Omega 6 a Omega 3! Většina krmiv má poměr kolem 15 : 1. Odborníci na výživu doporučují 1,5 : 1 až 5:1. Takový to poměr mají všechna krmiva FirstMate.

Z vědeckých výzkumů je zřejmé, že správné množství Omega 3 ve výživě přináší následující výhody jako snížení svědivosti a červenání kůže způsobené alergiemi, zmírnění zánětů při artritidě, cystické fibróze, zánětech, střevních onemocněních, poruchách imunitního systému, srdečních onemocněních, onemocněních ledvin, zabraňuje rozvinutí nádorů, zkracuje čas hojení ran, zlepšuje funkci trávicího traktu, má příznivý vliv i na oční sítnici a zrak.

Ryby a zdraví

Zjistilo se, že až 80 % potravy způsobující alergie pochází ze zdrojů bílkovin nebo ze zdrojů uhlohydrátů z hovězího masa a mlékárenských přísad. FirstMate Potato & Fish je jedinečné v tom, že má jediný zdroj bílkovin (ryby) a jediný zdroj uhlohydrátů (brambory).

Oproti tomu většina hypoalergenních krmiv obsahuje více zdrojů bílkovin. Proto má FirstMate výhody jediného zdroje bílkovin a k tomu velké PLUS - protizánětlivé vlastnosti správného poměru Omega 3 mastných kyselin.

Jestliže má Váš miláček citlivou kůži nebo trávící problémy, budete výsledky po použití FirstMate Potato & Fish ohromeni. Pokud je nemá, potom zkuste a uvidíte markantní změnu lesku srsti a vitality. Podobné vlastnosti mají i jiné výrobky Firstmate jako Lamb&Potato, High Performance, Trim&Light, Naturally Holistic či Maintenance.

Krmiva Firstmate jsou prověřena i v podmínkách nejslavnějšího závodu psích spřežení Iditaroid. Setkat se s nimi můžete setkat nejenom v Kanadě a Americe, ale např. i v Japonsku, Taiwanu, Honkongu či Malaisii.

Když jsme se před lety rozhodovali pro FirstMate, zaujal nás kromě unikátní obalové techniky vysoký podíl živočišných proteinů v krmivu, který se v superpremiové řadě pohybuje od 73 do 87 %.

Dalším údajem, kterým se může otevřeně presentovat jen málo firem, jsou mimořádně vysoké stravitelnosti, které se pohybují v rozpětí od 85 do 94%.

Více jak desetileté zkušenosti mezi chovateli prokázaly, že naše volba této značky byla správná. Z naší praxe víme, že zdravotní stav mnohých psů krmených FirstMate se natolik zlepšil, že se dalo upustit i od další veterinární léčby. Možná se vám to bude zdát jako pohádka, ale je nepochybné, že pomocí opravdu kvalitního krmiva se můžete dopracovat k radikálnímu zlepšení zdravotního stavu Vašeho psího miláčka.